Κεμπάπ με ψητή ντομάτα και σάλτσα γιαούρτι από τον εκπληκτικό σεφ Γιάννη Λουκάκο - Μμμμ νοστιμιές!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το κεμπάπ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
Φτιάχνουμε μπάλες των 50 γρ., τις πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τις περνάμε σε καλαμάκια.
Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο βαθμό της αρεσκείας μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουν ζουμερά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε και στο φούρνο στους 180 °C.
Για τη σάλτσα ντομάτα ψητή
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα γιαούρτι
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 16 κεμπάπ
- 160 γρ. σάλτσα ντομάτα ψητή
- 160 γρ. σάλτσα γιαούρτι
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό
- Για το κεμπάπ
- 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 200 γρ. χοιρινό κιμά
- 200 γρ. αρνίσιο κιμά
- 100 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 125 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, αλεσμένο
- 4 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 3 γρ. ρίγανη
- 2 γρ. κύμινο, τριμμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
- 7 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για τη σχάρα
- Για τη σάλτσα ντομάτα ψητή
- 250 γρ. ντομάτα ψητή
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- Για τη σάλτσα γιαούρτι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. ξίδι βαλσάμικο λευκό
- 5 γρ. σιρόπι
- δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr