Ώρα για γλυκό: Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα μας φτιάχνει η Αργυρώ και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό!

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα  (Το Πρωινό 11.03.14)Υλικά συνταγής

  • Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • Για τη διπλή πανακότα
  • 1200 γρ. κρέμα γάλακτος NOYNOY 35%
  • 200. γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γρ. σοκολατα γάλακτος
  • Για γαρνίρισμα
  • φράουλες


Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει.Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30'.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5'. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους Προσθέτουμε στην πανακότα.
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.
Γαρνίρουμε με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

argiro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr