Καταπλήξτε τους, φτιάχνοντας αυθεντικές κρητικές μαλαμουδόπιτες, εύκολα γρήγορα και απλά!
Τρώγονται ζεστές και κρύες, είναι πολύ νόστιμες, χορταστικές και διαφορετικές!
Υλικά:
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλιές δυόσμο
3 κουταλιές μάραθο
1 κουταλιά αλάτι
3-4 κουταλιές ζάχαρη
ελαιόλαδο όσο πάρει
Για το φύλλο:
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές αλάτι
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση:
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Σε άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη γέμιση και τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο σχετικά παχύ, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση, κλείνουμε καλά σαν λυχναράκι
και με τον πλάστη ανοίγουμε πάλι την πίτα να γίνει πλατιά, σε μέγεθος πιάτου.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε σε πιάτο, κόβουμε στα 4 και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.
Πηγή: incrediblecrete.gr
Τρώγονται ζεστές και κρύες, είναι πολύ νόστιμες, χορταστικές και διαφορετικές!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr