Πάνω από 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο, το απογειώνουν οι φήμες για deal Eurobank, ΤΤ και Εθνική

Νέα ανοδική κίνηση σήμερα στο ΧΑ με τον γενικό δείκτη να ξεπερνάει τις 800 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι φήμες και τα δημοσιεύματα που φέρνουν την Εθνική και τη Eurobank να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, αναζωπυρώνουν το κλίμα για επικείμενα deals.

Νέα ανοδική κίνηση σήμερα στο ΧΑ με τον γενικό δείκτη να ξεπερνάει τις 800 μονάδες. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι φήμες και τα δημοσιεύματα που φέρνουν την Εθνική και τη Eurobank να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, αναζωπυρώνουν το κλίμα για επικείμενα deals. Οι εξελίξεις φαίνεται να επιταχύνονται και οι πιθανότητες τριπλής συγχώνευσης και με το ΤΤ να συμμετέχει στο σχήμα, αφού βεβαίως πρώτα ανακεφαλαιοποιηθεί. Ηδη η μετοχή της Eurobank σημειώνει σημαντική άνοδο. Την ίδια ώρα, τεχνικοί αναλυτές βλέπουν σοβαρά σήματα για ράλι στο ΧΑ.

Την ίδια ώρα όπως φαίνεται από τις αναλύσεις για την πορεία των δεικτών, οι ελληνικές μετοχές ενδέχεται να οδηγηθούν σε ένα νεό ράλι, μετά το φαινόμενο του “Golden Cross” που παρουσίασε ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, τονίζουν οι τεχνικοί αναλυτές.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο  μετά από δημοσιεύματα για επικείμενο "γάμο" μεταξύ Εθνικής και Eurobank.
Στο πολιτκό μέτωπο, σήμερα το πρωί αναμένεται και νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης στο πακέτο μέτρων που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους διεθνείς δανειστές της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση μετά τα τέλη Νοεμβρίου, και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει αποδεχόμενη χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα.

Την Πέμπτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε ανοδικά κατά 1,6% στις 790,04 μονάδες.

Πηγή: kerdos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ