Σολομός σοτέ με καλαμπόκι, πατάτες και ρόκα από τα χέρια του εξαιρετικού σεφ Γιάννη Λουκάκου!
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, τη ρόκα, τον κόλιανδρο και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
Για τον σολομό
Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.
ΥΛΙΚΑ
- Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα
- 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
- 45 γρ. χυμό λεμόνι
- 20 γρ. χυμό λάιμ
- 20 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. σησαμέλαιο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. καλαμπόκι, μαγειρεμένο
- 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- 500 γρ. πατάτες γαλλικές, μαγειρεμένες και κομμένες σε φέτες
- 100 γρ. ρόκα
- 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- Για τον σολομό
- 4 φιλέτα σολομού, 250 γρ. το καθένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr