Ο master chef Γιάννης Λουκάκος φτιάχνει μια Κις Λορέν που θα κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Μούρλια!

Ακολουθείστε βήμα προς βήμα τις συμβουλές του Γιάννη Λουκάκου και δεν θα χάσετε!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. Η ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ.(1 ώρα 15 λεπτά)

Για το κις λορεν

        400 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
        40 γρ. βούτυρο
        400 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
        500 γρ. κρέμα γάλακτος
        4 αυγά
        αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κις λορεν

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής υποσυνταγής "Ζύμη για αλμυρή τάρτα".

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα μαζί με τα αυγά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε το μπέικον με την κρέμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr