Είναι δυνατόν; Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και η Ορνέλα Μούτι καλεσμένοι στο πάρτυ ενός δικτάτορα;

Εχει παίξει ποδόσφαιρο με τον Ρουντ Γκούλιτ και θέατρο με τον Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ. Το τελευταίο καπρίτσιο που ικανοποίησε ο Ραμζάν Καντίροφ ήταν να χορέψει τον παραδοσιακό χορό του Καυκάσου με την Ορνέλα Μούτι, η οποία ταξίδεψε έως το Γκρόζνι για να ικανοποιήσει την επιθυμία του φιλορώσου ηγέτη της Τσετσενίας.























Εχει παίξει ποδόσφαιρο με τον Ρουντ Γκούλιτ και θέατρο με τον Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ. Το τελευταίο καπρίτσιο που ικανοποίησε ο Ραμζάν Καντίροφ ήταν να χορέψει τον παραδοσιακό χορό του Καυκάσου με την Ορνέλα Μούτι, η οποία ταξίδεψε έως το Γκρόζνι για να ικανοποιήσει την επιθυμία του φιλορώσου ηγέτη της Τσετσενίας. Η παλαιά σταρ του ιταλικού κινηματογράφου δεν ήταν η μόνη καλεσμένη στη γιορτή του 36χρονου Καντίροφ, ο οποίος φέρνει ακόμη και το Κρεμλίνο σε αμηχανία με τις νεοπλουτίστικες επιδείξεις του.

Εκεί ήταν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί του ρωσικού κινηματογράφου, καθώς και ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, για τον οποίο δεν έγινε γνωστό τι τον έκανε να δεχθεί την πρόσκληση του τσετσένου δικτάτορα, ο οποίος κυβερνά διά πυρός και σιδήρου την πολύπαθη επαρχία. Ασφαλώς δεν ήταν μια γιορτή σαν τις άλλες.

Οσο ο Καντίροφ με τα παραπανίσια κιλά προσπαθούσε να μιμηθεί το πέταγμα του αετού, εκατοντάδες στρατιώτες με το δάκτυλο στη σκανδάλη περιπολούσαν για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» παρά το γεγονός ότι ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί κατ' επανάληψη από ανθρωπιστικές οργανώσεις για ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ορνέλα Μούτι και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν πτοήθηκαν ούτε από τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκώσει η εμφάνιση στα περυσινά γενέθλια του Καντίροφ της αμερικανίδας ηθοποιού Χίλαρι Σουάνκ, η οποία αναγκάστηκε μετά την παρουσία της στο Γκρόζνι να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Καντίροφ, πάντως, κρατάει τα προσχήματα. Οπως και πέρυσι, η 5η Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Καντίροφ, ήταν αφιερωμένη στην «παλινόρθωση της πόλης του Γκρόζνι». Αφού λικνίστηκε μπροστά στον τσετσένο δικτάτορα, γράφει ο ιταλικός Τύπος, η Ορνέλα Μούτι προσέφερε στον παρτενέρ της ένα χαμόγελο και μια φράση: «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Η υποδοχή ήταν καταπληκτική. Χρόνια πολλά». Κανένας δεν γνωρίζει πόσο στοίχισε αυτό το «χρόνια πολλά» στον Καντίροφ. Αγνωστο παραμένει και το πού βρίσκει τα χρήματα για τους υψηλούς προσκεκλημένους του. Η Βανέσα Μέι, για παράδειγμα, αμείφθηκε με μισό εκατ. δολάρια για να προσφέρει τους ήχους του βιολιού της στην αυλή του Καντίροφ.  «Εμένα τα λεφτά μού τα δίνει ο Αλλάχ» έχει δηλώσει ο ίδιος. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι ένας πακτωλός χρημάτων έρχεται απευθείας από τη Μόσχα.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ