Αναφανδόν υπέρ της επιμήκυνσης η Κριστίν Λαγκάρντ

Ανοικτά υπέρ της παροχής περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα τάχθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την στιγμή που εντείνονται οι συζητήσεις στην Ευρώπη για διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Ανοικτά υπέρ της παροχής περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα τάχθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, την στιγμή που εντείνονται οι συζητήσεις στην Ευρώπη για διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

«Κάποιες φορές είναι καλύτερο να υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος, αυτό υποστηρίζαμε για την Πορτογαλία, την Ισπανία και αυτό υποστηρίζουμε για την Ελλάδα» είπε η γενική διευθύντρια του Ταμείου από το Τόκιο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι είναι «αναγκαίο» να δοθεί στην Ελλάδα επιλέον χρόνος δύο ετών, μέχρι το 2016, για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της κατ΄εφαρμογήν των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών της.

«Μία επιμήκυνση δύο ετών είναι αναγκαία για να κατορθώσει η Ελλάδα να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών  της», στόχος του οποίου είναι σήμερα η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,1% του ΑΕΠ το 2014,  
έναντι του 7,3% που προβλέπεται για φέτος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη διατυπώσει τη θέση ότι υπάρχουν «ισχυρά επιχειρήματα» για να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, αλλά είναι η πρώτη φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρεται σαφώς σε μία χρονική επιμήκυνση δύο
ετών.

«Αντί για μία κατά μέτωπον και μαζική μείωση ... μερικές φορές είναι προτιμότερο να δίνεται λίγο περισσότερος χρόνος», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Τόκιο, όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Αυτό υποστηρίξαμε για την Πορτογαλία, αυτό υποστηρίξαμε για την Ισπανία και αυτό υποστηρίζουμε για την Ελλάδα», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Οι φωνές που ακούγονται από το ΔΝΤ και ενώ οι διαβουλεύσεις με την τρόικα στην Αθήνα συνεχίζονται, σχηματίζουν την εικόνα πως το Ταμείο επιδιώκει δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους για να συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγρμμα στήριξης, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Εκτός από τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που συζητούνται, σημείωσε επίσης η Λαγκάρντ, «πρέπει επίσης να εξετάσουμε και τη χρηματοδότηση και την κατάσταση του δημόσιου χρέους».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr