Σπαγγέτι με ντομάτα & φασόλια γίγαντες από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Ζεστάνετε τη μισή ποσότητα ζωμού σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε και ανακατέψτε το κρασί, τον υπόλοιπο ζωμό, τη ζάχαρη και τη σάλτσα και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς να καλύψετε με το καπάκι του σκεύους, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να καλύψετε με το καπάκι και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίστε τα.
Παράλληλα, βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στη σάλτσα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να κάψει. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
- Υλικά
- 80 ml ζωμός λαχανικών
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 250 ml λευκό κρασί ξηρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 500 ml σάλτσα ντομάτας συσκευασμένη
- 400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη στραγγισμένη
- 60 γραμμάρια ελιές μαύρες χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες στα 4
- 300 γραμμάρια φασόλια γίγαντες πλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό χοντροκομμένο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr