Σαλάτα με γαλλικές πατάτες, μυρωδικά και αντζούγιες από τον Γιάννη Λουκάκο - Λίγο αποτοξίνωση την χρειαζόμαστε, τι λέτε;
Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τη σαλάτα
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.
Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραμαγειρέψουμε και λιώσουν.
Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά ΥΛΙΚΑ
- Για τη σαλάτα
- 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 90 γρ. χυμός λεμόνι
- 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 100 γρ. αντζούγιες
- 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
- αλάτι
- πιπέρι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr