Σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και ελιές θα σας φτιάξουμε για το βράδυ-Είπαμε αρχίζουμε αποτοξίνωση !

Τη διαφορά κάνει το σοτάρισμα στο σκορδάτο λάδι.

Τη διαφορά κάνει το σοτάρισμα στο σκορδάτο λάδι.



Από το gastronomos.gr

Υλικά
250 γρ. μικρόσχημα ζυμαρικά (π.χ. φαρφάλες)
12 – 14 λεπτά, τρυφερά σπαράγγια
2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσια
8 λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες
4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις «απαλό»+ 1 κουτ. σούπας επιπλέον
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και σπασμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄    
Αναμονή 2 ώρες
Ψήσιμο περίπου 10΄

Διαδικασία
Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στελέχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες. Κατά το καθάρισμα, φροντίζουμε να αφήσουμε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές. Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση: έτσι έχουμε τις κορυφές και το στέλεχος των σπαραγγιών καθαρισμένο.
 
Ζεματίζουμε τα στελέχη των σπαραγγιών σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από νερό βρύσης και τα κρατάμε στην άκρη.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου, τις κορυφές και τα ζεματισμένα στελέχη των σπαραγγιών. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά ίσα να χρυσίσουν τα σπαράγγια και να λαδωθούν καλά με το σκορδάτο λάδι. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα σπαράγγια και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr