Πιλάφι με πικάντικες γαρίδες σας φτιάχνουμε σήμερα-Μια εξωτική λιχουδιά που θυμίζει καλοκαίρι!
Ένα γαριδοπίλαφο με εξωτικό άρωμα.
Ένα γαριδοπίλαφο με εξωτικό άρωμα.
Από την Tina Webb στο gastronomos.gr, Φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά
1 φλιτζ.τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο παρμπόιλντ (του 10λεπτου)
2 κουτ. σούπας λάδι (και, αν θέλουμε, 1 κουτ. σούπας βούτυρο)
1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
100 γρ. baby σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακουλάκι στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες)
2 κοφτά κουτ. γλυκού κάρι (ή πάπρικα καυτερή)
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Μερίδες 2
Προετοιμασία 20΄
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr