Τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με σος από κρόκο Κοζάνης και πουρέ αρακά από τον Ηλία Μαμαλάκη για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Eυχαριστούμε τον Ηλία Μαμαλάκη και το olivemagazine.gr για την συνταγή
Υλικά
1½ κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένου ή φρέσκου
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
½ γρ. σαφράν σε σκόνη
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Από την προηγούμενη μέρα αναμιγνύετε το σαφράν με την κρέμα γάλακτος και διατηρείτε το μίγμα στο ψυγείο. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, για να πάει παντού το χρώμα και το άρωμα. Την επομένη, σε ένα σέικερ ρίχνετε τη σαφρανάτη κρέμα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε γερά για 2-3 λεπτά ώσπου το μίγμα να δέσει καλά – μη φοβηθείτε αν δείξει λίγο κομμένο, φταίει το λεμόνι.
Βήμα 2
Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό. Αφού τον σουρώσετε, τον σοτάρετε για 7 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Τον αφήνετε να κρυώσει και τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τον διατηρείτε ζεστό.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τον μπακαλιάρο και τον κόβετε σε τέσσερα κομμάτια. Τον αλατίζετε και τον μαγειρεύετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Βήμα 4
Μοιράζετε το ψάρι στα πιάτα και τοποθετείτε από πάνω κουταλιές από πουρέ αρακά. Περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας σαφρανάτη σως και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr