Ώρα να γλυκαθούμε πρωί πρωί - Βourbon brownies με βουτυρόκρεμα και whiskey sauce από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Eυχαριστούμε το cookbox.gr για την αναδημοσίευση της συνταγης


  • 2 κ.σ. κακάο
  • 90 ml νερό
  • 60 ml Βourbon
  • 230 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 150 ml. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο για τα brownies και 15 γρ. για το σιρόπι
  • 2 αυγά και επιπλέον 2 κρόκους
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα brownies και 1 κ.γ. για τη βουτυρόκρεμα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι 3/4 κ.γ.
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 ml Whiskey Jack Daniel's
  • 240 γρ. βούτυρο
  • 45 ml. κρέμα γάλακτος
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40'
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Για τα brownies:

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 33*22 εκ.

Βάζουμε το νερό και το bourbon σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε απο τη φωτιά. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το κακάο με το μίγμα που βράσαμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και μεταφέρουμε το μίγμα στο μπόλ με το μίγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοπιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και μεταφέρουμε στο προηγούμενο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει η ζύμη μας και να διαλυθεί το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το brownie  απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 5 εκ.

Για τη sauce:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, το ουίσκυ και το ανάλατο βούτυρο. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε τη sauce να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Για τη βουτυρόκρεμα:

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το βούτυρο με το bourbon και τη ζάχαρη άχνη. Αναμιγνύουμε τα υλικά με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα όσο επιθυμούμε.

Για τη συναρμολόγιση:

Παίρνουμε ένα κομμάτι brownie και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε το brownie με 1 κ.σ. βοτυρόκρεμα και περιχύνουμε με τη sauce. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr