Πεντανόστιμες πένες με σάλτσα ντομάτας & τόνου από τον ταλαντούχο Άκη Πετρετζίκη - Μμμμ, μας άνοιξε η όρεξη!

Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε τα ζεστά.

Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε τα ζεστά.



Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://www.oisyntagesmou.gr/ για την αναδημοσίευση της συνταγής.

Βάλτε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τον τόνο, τα ζυμαρικά και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα, τινάζοντας το μπολ ελαφρά πάνω-κάτω.

  • Υλικά
  • 400 γραμμάρια πένες
  • 3 μεσαίες ντομάτες χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού λεπτοκομμένα
  • 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβας σε νερό στραγγισμένο
  • 60 ml ξύδι μπαλσάμικο


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr