Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τα νοστιμότερα κανελόνια με κιμά και να τους κάνετε να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί.

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά


Υλικά

-24 κανελόνια
-3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
-800 γρ, κιμά μοσχαρίσιο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 δαφνόφυλλο + 1 ξυλάκι κανέλας
-1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
-1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-1 αβγό χτυπημένο
-5 φλιτζάνια μπεσαμέλ
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το αβγό και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα.

Πηγή: cookbook.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr