Πώς να περάσετε ένα φανταστικό διήμερο στην Ύδρα - Αναλυτικός οδηγός για το πού να πάτε και τι να κάνετε μέσα σε 48 ώρες!

Βουτιές στην Υδρονέτα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη σε προνομιακό σημείο κάτω από τα κανόνια. Υπάρχουν βράχια για μακροβούτια στα βαθιά και πλατώματα για ηλιοθεραπεία με φόντο το καλύτερο ηλιοβασίλεμα. Συνεχίζοντας...

Check in στο ξενοδοχείο Μπρατσέρα. Το εργοστάσιο σφουγγαριών που ιδρύθηκε από το Νικόλαο Βερβενιώτη το 1860, αναπαλαιώθηκε με μεράκι και μετατράπηκε σε γοητευτικό, μικρό ξενοδοχείο δύο βήματα από το λιμάνι του νησιού. Καθένα από τα 26 δωμάτια του ξενοδοχείου έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζοντας σύγχρονα και παλαιωμένα στοιχεία, ασβεστωμένους τοίχους και διακόσμηση με ναυτικά ενθύμια. Ξεχωρίζει η σουίτα Virani που καταλαμβάνει τον επάνω όροφο ενός ξεχωριστού κτιρίου που χρονολογείται από το 1750, ενώ η οροφή της διακοσμείται από επίχρυσες χειροποίητες ζωφόρους (τηλ. 22980 53971, www.bratserahotel.com, από €140 το δίκλινο με πρωινό).
 

 
Value for money διαμονή με κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην Hydroussa. Στην πλατεία Βότση με τις λεμονιές θα βρείτε δωμάτια με ιστορία αφού το ξενοδοχείο αποτέλεσε σκηνικό για τις κινηματογραφικές ταινίες “Το παιδί και το Δελφίνι” με τη Σοφία Λόρεν και “Το κορίτσι με τα μαύρα” με την Έλλη Λαμπέτη. Μοναδικό δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής, διαθέτει 40 δωμάτια με έντονα τα στοιχεία του νησιωτικού χρώματος και γραφική αυλή πλημμυρισμένη από λουλούδια (Πλατεία Βότση, τηλ. 22980 52400, www.hydroussa-hydra.gr, από €65 το δίκλινο με πρωινό)
 
 
 
11 πμ.
Βουτιές στην Υδρονέτα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη σε προνομιακό σημείο κάτω από τα κανόνια. Υπάρχουν βράχια για μακροβούτια στα βαθιά και πλατώματα για ηλιοθεραπεία με φόντο το καλύτερο ηλιοβασίλεμα. Συνεχίζοντας στον παραλιακό δρόμο θα βρείτε το Μεγάλο Καμίνι, το γραφικό λιμανάκι με τις ταβέρνες αλλά και το Μικρό Καμίνι, η μικρή οργανωμένη παραλία στρωμένη με βότσαλα.
 

  
2 μμ.
Μεσημεριανό στην Κονδυλένια. Στην βεράντα του πάνω από τη θάλασσα θα γίνετε μάρτυρες της καλύτερης παρέλασης από θαλασσινά. Άψογα ψημένα ψάρια και σπέσιαλ γεμιστό καλαμάρι ενώ θα βρείτε και πολύ καλά λαδερά και μαγειρευτά (Καμίνια, τηλ. 22980 53520, από €14 το άτομο).

5 μμ.
Το μισοερειπωμένο κάστρο του 18ου αιώνα ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο cafe-bar Castello. Απλώνεται σε διάφορα επίπεδα και στις άνετες μαξιλάρες του θα απολαύσετε καφέ, χυμούς και εξαιρετικά κοκτέιλ. Αν πεινάσετε θα γευτείτε από δροσερές σαλάτες μέχρι πολύ καλά πιάτα μεσογειακής κουζίνας (Καμίνια, τηλ. 22980 54101, www.castellohydra.gr).



Διαβάστε τη συνέχεια του προγράμματος στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr