Μανιτάρια σαλάτα με δενδρολίβανο και εστραγκόν από το Βαγγέλη Δρίσκα

Μανιτάρια σαλάτα με δενδρολίβανο και εστραγκόν  

Μανιτάρια σαλάτα με δενδρολίβανο και εστραγκόν

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

500 γραμ. μανιτάρια πλεβρότους

2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

χυμό από 2 λεμόνια

1 κουτ. του γλυκού εστραγκόν

1 κουτ. του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο

½ ματσάκι μαϊντανός

1 πράσινη σαλάτα

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα στρογγυλά μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε τέταρτα ενώ τα πλεβρότους σε λωρίδες και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.

Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δεντρολίβανο. Αλατίζετε και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου.

Κόβετε τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια, ανακατεύετε με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι.

Σερβίρετε επάνω στη πράσινη σαλάτα τα ψημένα μανιτάρια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr