Ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και μαύρη ζάχαρη !!!
Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα
Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο
μισό φλιτζάνι ζωμό κότας
ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει.
Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr