Ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και μαύρη ζάχαρη !!!

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα  

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο, του Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο

μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο

μισό φλιτζάνι ζωμό κότας

ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό

Εκτέλεση

Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο.

Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει.

Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή  βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr