Ο Θεός της κουζίνας ο Λευτέρης Λαζάρου μας μαγειρεύει: Ψαρονέφρι με σάλτσα λουίζας και μούς κολοκυθιού - πάω κουζίνα!
8 Μαΐου 2014 - 12:00 πμ
Ευχαριστούμε το icookgreek.com και τον Λευτέρη Λαζάρου για την συνταγή
Υλικά
- ψαρονέφρι: 900 γρ. κομμένο σε φέτες των 2 εκ.
- ελαιόλαδο: λίγο για το άλειμμα
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- Για τη σάλτσα
- κρεμμύδι ξερό: 1½ ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο: 70 ml
- πατάτα: 1 καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- λάιμ: 4, το ξύσμα τους
- λευκό κρασί: 50 ml
- λουίζα: 5 κουταλιές φρέσκια, ψιλοκομμένη
- ζωμός κότας: 300 ml
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- κρέμα γάλακτος: 150 ml
- Για τη μους κολοκυθιού
- κολοκύθια: 4 μέτρια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- ελαιόλαδο: 50 ml
- κρεμμύδι ξερό: 1½ ψιλοκομμένο
- ζωμός κότας: 100 ml
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- κύμινο: 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την πατάτα, σοτάρετε για 3΄ και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τη λουίζα, το ξύσμα από τα λάιμ, το ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζετε για 15΄, πολτοποιείτε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη φιλτράρετε σε ψιλή σήτα. Την ξαναβάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζετε για 5΄ ακόμα και προσθέτετε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι.
- Διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή και ετοιμάζετε τη μους κολοκυθιού. Βάζετε τα κολοκύθια στη σχάρα και τα ψήνετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα πολύ σκούρο χρώμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι.
- Μόλις μαλακώσει, ρίχνετε τα ψημένα κολοκύθια, αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε κομμάτια, και τα σοτάρετε για 2΄. Σβήνετε με το ζωμό κότας, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και σιγοβράζετε μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά. Πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ και το φιλτράρετε σε ψιλή σήτα, αλατοπιπερώνετε τη μους και τη διατηρείτε ζεστή.
- Αλείφετε το ψαρονέφρι με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνετε. Το ψήνετε στη σχάρα και μόλις είναι έτοιμο σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα. Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από μια κουταλιά μους κολοκυθιού και από πάνω τοποθετείτε το ψαρονέφρι. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στολίζετε με ένα κλαδάκι λουίζας.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
25 Νοεμβρίου 2024
24 Νοεμβρίου 2024