Πεντανόστιμο, λαχταριστό τηγανητό κοτόπουλο με πατατοσαλάτα από τον καλλιτέχνη Γιάννη Λουκάκο!
Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το τηγανητό κοτόπουλο
Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το θυμάρι με το εστραγκόν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για την πατατοσαλάτα
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεσαία καρέ ή φέτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
ΥΛΙΚΑ
- Για το τηγανητό κοτόπουλο
- 8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος), χωρίς κόκαλο
- 1 λίτρο ξινόγαλο
- 120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 10 κλωνάρια θυμάρι
- 10 κλωνάρια εστραγκόν
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- αλεύρι
- αλάτι
- Για την πατατοσαλάτα
- 500 γρ. πατάτες
- 4 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 250 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 5 γρ. μαϊντανό
- αλάτι
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr