Πω πω τι γκουρμέ πιάτο σας έχω απόψε: Γεμιστό καλαμάρι με σάλτσα σοκολάτας από τον «Θεό» των σεφ Λευτέρη Λαζάρου!
Υλικά
Καλαμάρι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Κιμάς
Κρεμμύδι
Δυόσμος
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ντομάτα κονκασέ
Κουκουνάρι
Ζωμός κότας
Σχινόπρασο
Μπαλσάμικο ξύδι
Σταφίδα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, τη ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μυρωδικά.
Καλαμάρι
Αφαιρούμε το δέρμα από το καλαμάρι, το λαδώνουμε και το ψήνουμε στο τηγάνι. Αφού ροδίσει το κόβουμε σε λοξές φέτες και το γεμίζουμε με τον κιμά. Ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στο φούρνο.
Σάλτσα Σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κα προσθέτουμε μπαλσάμικο
Στήσιμο
Με ένα πινέλο κάνουμε ένα άλειμμα στο πιάτο και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr