Ξεκινήστε δυναμικά και... χορταστικά τη μέρα σας με ένα νοστιμότατο σάντουιτς με αραβική πίτα, φέτα και σπανάκι! Ακολουθήστε βήμα βήμα τις συμβουλές του ταλαντούχου σεφ, Άκη Πετρετζίκη
Ζεστάνετε το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προετοιμασία:
Ζεστάνετε το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι το σπανάκι να μαζέψει λίγο.
Κόψτε ένα κομμάτι πλάτους 5 εκ. και μήκους 4 εκ. από το πάνω μέρος του κάθε ψωμιού (κόρα). Τρίψτε την ψίχα του ψωμιού και κρατήστε την κόρα. Απλώστε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί φούρνου. Γεμίστε το με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντάς το σταθερά πάνω στο ψωμί. Πασπαλίστε το σπανάκι με το αυγό και τα τρίμματα του τυριού. Τοποθετήστε την κόρα στη θέση της.
Ψήστε τα, χωρίς να τα καλύψετε, σε υψηλή θερμοκρασία για 10΄ ή μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό. Κόψτε τα σε χοντρές φέτες. Σερβίρετέ τα με ένα κομμένο λεμόνι.
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 μέτριο καφέ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 100 γραμμάρια σπανάκι baby
- 2 μικρά ψωμιά pide
- 1 αυγό καλά βρασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 60 γραμμάρια τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά σε τρίμματα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr