Ο ''νόστιμος'' Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει σήμερα μια πανεύκολη σπαγγέτι με κυδώνια, τσίλι, ντοματούλα φρέσκια και βασιλικό!!!!

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια για να φύγει όλη η άμμος. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα κυδώνια με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν (περίπου 4-5 λεπτά). Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα κυδώνια και αφήνουμε στην άκρη. Ο ζωμός που θα μείνει από τα κυδώνια είναι το πιο σημαντικό μέρος της συνταγής, εδώ είναι όλη η γεύση που θα έχουν τα ζυμαρικά.

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//35047CA9B268838A535A43405CC4EB2E.jpg

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τον ζωμό απο τα κυδώνια και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι οι ντομάτες να διαλυθούν και να εξατμιστούν όλα σχεδόν όλα τα υγρά.

Παράλληλα βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας όταν είναι έτοιμη. Τελευταία στιγμή βάζουμε τα κυδώνια, μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο (θα χρειαστεί αρκετό).

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο τυρί, όπως παρμεζάνα ή φέτα. Σερβίρουμε αμέσως και πιστέψτε με οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν.

  • Υλικά
  • 1 κιλό κυδώνια πολύ καλά πλυμένα για να φύγει η άμμος
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 400 γραμμάρια Σπαγγέτι
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • Μαιντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr