Λαχταριστό μπαρμπούνι μαρινάτο με μους παντζαριού από τον... καλλιτέχνη στο είδος Λευτέρη Λαζάρου! Καλή σας όρεξη!
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό μπαρμπούνια (καθαρισμένα, χωρίς τα κεφάλια και τα κόκαλα)
Μαρινάδα
Φτιάχνουμε ποσότητα ώστε να καλύψει τα ψάρια, με τις εξής αναλογίες υλικών:
3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. χυμός λεμονιού
1/3 φλιτζ. μηλόξιδο
Αλάτι, πιπέρι
Μους παντζαριού
1 κιλό παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα
Αλάτι, πιπέρι (κατά βούλησιν)
30 γρ. ξίδι βαλσαμικό
250 γρ. περίπου λάδι
Παρασκευή
Χτυπάμε καλά τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε τα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της μους, «παίζοντας» με την ποσότητα του λαδιού, ώστε να πάρουμε μια βελούδινη πομάδα. Πριν σερβίρουμε, στραγγίζουμε καλά τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα γαρνίρουμε με τη μους παντζαριού.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr