Λαχταριστό κοτοπουλάκι με κάρυ και κάσιους από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
19 Μαΐου 2014 - 12:00 πμ
Ευχαριστούμε το oisyntagesmou.gr και τον Άκη Πετρετζίκη για την παραχώρηση της συνταγής
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κουταλιές κορν φλάουερ
- 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
- 2-3 λάιμ (το χυμό τους)
- 1/2 φλυτζάνι σόγια σως
- 50γρ.κάσιους
- 1,5 φλυτζάνι νερό
- 2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κοτοπουλο να παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.
- Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
- Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr