Τάρτα λεμόνι με σοκολάτα μας φτιάχνει για γλυκό, ο γλυκός μας Άκης Πετρετζίκης και μας ανεβάζει στον 7ο ουρανό!
Η πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Η πιο νόστιμη τάρτα λεμονιού για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Από το akispetretzikis.gr
Συστατικά
Υλικά για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
50 γραμμάρια ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
2 κρόκοι αυγού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για τη γέμιση
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
χυμό από 2-3 λεμόνια
200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα.
Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ) το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιας το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και αν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Μόλις το λεμόνι είναι κοντά στα γούστα μας προσθέτουμε τους κρόκους.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20 λεπτά. Διακοσμούμε με το ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr