Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε κέφια! Μας δίνει συνταγή για παστίτσιο λαχανικών με κρέμα μανιταριών!

Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Eυχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για τη συνταγή!



Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή φαρφάλες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας με τυρί
  • 1 φλ. μπεσαμέλ
  • Για την κρέμα μανιταριών
  • 1 μικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • μισό πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  • 750 γρ. χλιαρό γάλα
  • μισό φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 4 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας με τυρί και 1 φλ. μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση με τα λαχανικά και το τυρί, κρατάμε λίγο κεφαλοτύρι για την επιφάνεια.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με την σάλτσα ντομάτας.
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με την κρέμα μανιταριών και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 200ºC βαθμούς αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45'-50'.

Για την κρέμα μανιταριών:


Βάζουμε την μια κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το μανιτάρι να πιουν όλα τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη
Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 2'.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η κρέμα και να μην έχει σβόλους.
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα σοταρισμένα λαχανικά. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο. Την απλώνουμε σε στρώση στο παστίτσιο λαχανικών.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr