Έτοιμο το γλυκάκι μας: Πανακότα γιαούρτι, με σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα-Αφεθείτε στα χέρια του Γιάννη Λουκάκου και απολαύστε!

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ.
45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% (θερμοκρασία δωματίου)
130 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ξινόγαλο
120 γρ. μέλι
10 γρ. ζελατίνη
1-1,5 γρ. ξύσμα λεμόνι
0,5-1 γρ. λεβάντα, αποξηραμένη
1/2 τεμ. βανίλια φυσική
Για τα σιροπιαστά φρούτα
150 γρ. δαμάσκηνα ξερά
150 γρ. βερίκοκα ξερά
150 γρ. σύκα ξερά
400 γρ. σιρόπι (μισό ζάχαρη μισό νερό)
2 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
2 γρ. ξύσμα λεμόνι
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της κρέμας. Σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε, βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει. Σερβίρουμε με τα φρούτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για τα σιροπιαστά φρούτα
Βράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία το καθένα χωριστά (μοιράζοντας το σιρόπι ισόποσα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε διατηρώντας το σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να συμπυκνωθεί και να πήξει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με το σιρόπι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr