Επεισόδια, συλλήψεις και τραυματισμοί πριν την έναρξη του αγώνα χάντμπολ ΑΕΚ-Διομήδης Άργους που τελικά αναβλήθηκε! (βίντεο)

Η ώρα της στέψης του πρωταθλητή στην Α1 χάντμπολ των ανδρών «αμαυρώθηκε» από  επεισόδια στο κλειστό του Πανελληνίου, περίπου πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του 3ου τελικού μεταξύ της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους.

Η ώρα της στέψης του πρωταθλητή στην Α1 χάντμπολ των ανδρών «αμαυρώθηκε» από  επεισόδια στο κλειστό του Πανελληνίου, περίπου πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του 3ου τελικού μεταξύ της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους.



Οι οπαδοί της «Ένωσης» λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, με την ένταση να μεταφέρεται και στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών μέσα στο κλειστό και ένας από τους οπαδούς της ΑΕΚ έχασε τις αισθήσεις του, έμεινε λιπόθυμος στο παρκέ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Έπειτα από 45 λεπτά και αφού το γήπεδο είχε εκκενωθεί με τους διαιτητές και την αστυνομία να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα μόνο κάτων από ασφαλείς συνθήκες, ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου, αποφάσισαν την αναβολή. Το φύλλο αγώνα έκλεισε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει την Δευτέρα (2/6) για την τύχη του.

Το πιθανότερο «σενάριο» είναι να μεταφερθεί για την Τρίτη (3/6) στο ίδιο γήπεδο, κατά πάσα πιθανότητα χωρίς θεατές.

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε επεισόδια, διακεκριμένες φθορές και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Τι λέει η Αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία, δυο μεγάλες ομάδες φιλάθλων επιχείρησαν να εισέλθουν βίαια, από διαφορετικά σημεία, στο ήδη κατάμεστο Γυμναστήριο και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ρίπτοντας εναντίον τους διάφορα αντικείμενα.
Παράλληλα, φίλαθλοι από τις κερκίδες του Γυμναστηρίου, αφού άνοιξαν δυο βοηθητικές εισόδους για να διευκολύνουν τα άτομα που επιχειρούσαν να εισέλθουν από τον εξωτερικό χώρο, επιτέθηκαν και αυτοί κατά των αστυνομικών, ρίπτοντας εναντίον τους σπασμένα καθίσματα, κιγκλιδώματα, μεταλλικά σταχτοδοχεία και το περιεχόμενο πέντε πυροσβεστήρων.

Εξωτερικά του Γυμναστηρίου, στο χώρο του στίβου, πραγματοποιήθηκε χρήση δακρυγόνων μέσων. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ