Σας αρέσουν τα μπιφτέκια αλλά τα θέλετε light; Μπιφτέκια γαλοπούλας από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη λοιπόν σήμερα για να τα ευχαριστηθείτε
Σας αρέσουν τα μπιφτέκια αλλά τα θέλετε light; Μπιφτέκια γαλοπούλας από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη λοιπόν σήμερα για να τα ευχαριστηθείτε
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτριο πιπεριά
1 μέτριο καρότο
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 μέτριο αυγό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι (και λίγο ακόμα)
250 γραμμάρια ψωμί του τοστ
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα.
Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 "βόλτες" και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο και τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε.
Tip
Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε καθόλου την ώρα του ψησίματος!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr