Σαλάτα με μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο και ντρέσινγκ από την μοναδική Αργυρώ - Ένα ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση!
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Βάζουμε το φιλέτο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10' ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25'.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.
Υλικά συνταγής
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 2 λιαστές ντομάτες
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγη ρίγανη
- λίγο θυμάρι
- Για τη σαλάτα
- Ανάμεικτες πράσινες σαλάτες, μαρούλι , άισμπεργκ, ρόκα κλπ.
- 1 αγγούρι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- λίγα φύλλα δυόσμου
- κολοκυθόσπορο
- σουσάμι
- Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- λίγο μπαλσάμικο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr