Μύδια αχνιστά με φινόκιο και πιπεριά τσίλι-Καλοκαιρινό εύκολο πιάτο πεντανόστιμο μας φτιάχνει ο αστέρας της κουζίνας Γιάννης Λουκάκος
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
40 γρ. λευκό κρασί
60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
120 γρ. ντομάτα κονκασέ
10 γρ. χυμό λεμόνι
8 γρ. ξύσμα λεμόνι
5 γρ. πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές φέτες
10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
αλάτι
Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τα δύο είδη κρεμμυδιού, το πράσο και το φινόκιο. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr