Πεντανόστιμη φουσκωτή ομελέτα με ανθότυρο για να πάρετε δυνάμεις πρωί πρωί από την Ντίνα Γκρουμούτη!
Ευχαριστούμε το athinorama.gr για την παραχώρηση της συνταγής
υλικά 3 αβγά πολύ φρέσκα (κατά προτίμηση βιολογικά)
50 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
παρασκευή
Κόβουμε το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια. Αφήνουμε τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε με πιρούνι ή με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν πολύ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Σε αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους βάζουμε να κάψει 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε την ομελέτα. Αφήνουμε να ψηθεί 1', χωρίς να τη γυρίσουμε. Απλώνουμε στη μέση το τυρί, τη διπλώνουμε στη μέση σκεπάζοντας το τυρί και τη γλιστράμε στο πιάτο. Τη σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr