Ο Γιάννης Λουκάκος αναλαμβάνει δράση και μας προτείνει: Σαλάτα με πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα γιατί το καλοκαίρι μπήκε και πρέπει να... ελαφρύνουμε λιγάκι!



Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

http://www.entertv.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/loukakos_3.jpg?itok=wAbC8HKJ

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο.

Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
    • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
    • 170 γρ. ηλιέλαιο
    • 170 γρ. ελαιόλαδο
    • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
    • αλάτι
  • Για τη σαλάτα
    • 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
    • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
    • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
    • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
    • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
    • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
    • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
    • 100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
    • 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr