Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει ζελεδάκια με κεράσι & σουσάμι! Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό του εμπορίου, ή ακόμα και ζελέ σε σκόνη που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ. Για την επικάλυψη, εκτός από το σουσάμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει. Ζάχαρη κρυσταλλική, χρωματιστή τρούφα, ακόμα και ινδοκάρυδο.

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό του εμπορίου, ή ακόμα και ζελέ σε σκόνη που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ. Για την επικάλυψη, εκτός από το σουσάμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει. Ζάχαρη κρυσταλλική, χρωματιστή τρούφα, ακόμα και ινδοκάρυδο.

Eκτέλεση:

Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνω το μισό χυμό κεράσι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζω από τη φωτιά, στήβω καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτω στον ζεστό χυμό. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον υπόλοιπο, κρύο χυμό.
Παίρνω θήκες για παγάκια (σχετικά μεγαλούτσικες) και τοποθετώ στο κέντρο της κάθε θήκης από ένα κεράσι. Με ένα κουτάλι γεμίζω την παγοθήκη με το ζελέ κεράσι. Βάζω με προσοχή της παγοθήκες στο ψυγείο και τις αφήνω να παγώσουν καλά.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζω το σουσάμι και το αφήνω να κρυώσει.
Ξεφορμάρω με προσοχή τα ζελεδάκια και τα «κυλάω» στο καβουρδισμένο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη.

Υλικά:

  • για 30 ζελεδάκια
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός κεράσι ή όποιον άλλο θέλετε (πορτοκάλι, λεμόνι, καρπούζι, φράουλα)
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 φρέσκα κεράσια πλυμένα, με το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. σουσάμι για την επικάλυψη


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr