Η απόλυτη σεφ Νταιάν Κόχυλα μπαίνει στην κουζίνα μας και δημιουργεί - Γλώσσα με κολοκυθάκια, ντομάτες και κρέμα!

Ευχαριστούμε το alpha.gr και την Νταιάν Κόχυλα για την παραχώρηση της συνταγής


ΥΛΙΚΑ (για 4 - 6 μερίδες):

800 -1.200 γρ. φιλέτο γλώσσας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 φλυτζ. αποξηραμένο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι,
50 ml λευκό ξηρό κρασί
175 ml ζωμό λαχανικών
150 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ φλυτζ. φουντούκια κοπανισμένα

http://www.ilovestyle.com/sites/default/files/kochilas_ti_tha_fame_simera_mama_i_love_style_1.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα φιλέτα σε 4-6 λεπτές λωρίδες. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγάνι. Κόβουμε το κολοκυθάκια σαν μπαστουνάκι.
Σε ένα ρηχό ταψί σκεπάζουμε το πάτο του με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε μερικά μπαστούνια από το κολοκυθάκι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα φουντούκια με τις 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε πιάτο. Στρώνουμε λίγο από το κολοκυθάκι και λίγο από το μείγμα του φουντουκιού από πάνω. Αλατίζουμε. Πιπερώνουμε.
Στριφογυρίζουμε τις λωρίδες του ψαριού για να γίνουν ρολά και τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί μας. Στρώνουμε το υπόλοιπο κολοκυθάκι πάνω από το κρεμμύδι και πάνω απ’ αυτό τα ρολά, όρθια. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Καθώς ψήνουμε το ψάρι, ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το μισό. Προσθέτουμε και την τελευταία κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, και επιπλέον βασιλικό.
Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr