Για σήμερα το μενού έχει μια γαλλική συνταγή για λαχταριστό κουνελάκι με κρεμώδη σάλτσα κρασιού και μουστάρδας!
Μια εξαιρετικής νοστιμιάς και αρκετά εύκολη συνταγή γαλλικής εμπνεύσεως.
Μια εξαιρετικής νοστιμιάς και αρκετά εύκολη συνταγή γαλλικής εμπνεύσεως.
Μερίδες 6 - Προετοιμασία 20΄ - Αναμονή 1 ώρα - Ψήσιμο περίπου 50΄
Διαδικασία:
Μία ώρα πριν μαγειρέψουμε το κουνέλι το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αφήνουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
Απλώνουμε τα κομμάτια κουνελιού σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν. Μετά από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι και τον ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το κουνέλι να ψηθεί σωστά.
Οταν το κουνέλι είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα κομμάτια από το ταψί, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Περνάμε τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί από λεπτή σήτα και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα στη σάλτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και λίγα φύλλα από φρέσκο εστραγκόν (αν έχουμε), δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το κουνέλι.
Υλικά:
1 κουνέλι περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
150 γρ. μουστάρδα καυτερή ή με κόκκους
250 ml λευκό κρασί
250 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή νερό
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
250 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή: JEAN-LOUIS ΚΑΨΑΛΑΣ
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: gastronomos
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr