Η σεφ Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει δίχρωμο ρυζόγαλο με δύο σοκολάτες! Απλά απολαυστικό!

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο απλά γλυκίσματα και το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και τακτικό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αμυλώδες ρύζι στην κατσαρόλα, κατά το βράσιμο. 

Το ρυζόγαλο είναι από τα πιο απλά γλυκίσματα και το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και τακτικό ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αμυλώδες ρύζι στην κατσαρόλα, κατά το βράσιμο. 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Προετοιμασία:

Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το μαγειρεύω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Το στραγγίζω αμέσως σε ψιλό σουρωτήρι-σήτα και το αφήνω κατά μέρος.
Αδειάζω την κατσαρόλα με το νερό, ρίχνω εκεί το γάλα και τη φλούδα του λεμονιού και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Προσθέτω το ρύζι, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και ανακατεύω γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν το γάλα ξαναπάρει μια βράση ρίχνω τη ζάχαρη και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το ρύζι να μαλακώσει καλά και να φουσκώσει. Πετάω τη φλούδα λεμονιού, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω τις σπασμένες σοκολάτες σε δύο διαφορετικά, μεγάλα μπολ. Στο ένα ρίχνω το μισό καυτό ρυζόγαλο και το άλλο ρίχνω το υπόλοιπο. Ανακατεύω αμέσως και πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε οι δύο σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό ρυζόγαλο. Αφήνω τα δύο μείγματα να κρυώσουν τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να σερβίρω, εναλλάσσω σε μπολάκια (ή σε φαρδιά ποτήρια) το απλό και το σκούρο ρυζόγαλο και, αν θέλω, διακοσμώ με την τριμμένη σοκολάτα ή με καλά στραγγισμένο γλυκό βύσσινο. Αν θέλετε, συνοδεύετε με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.

Υλικά:

  • για 4 - 6 άτομα
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι, κομμένη σε μεγάλες λωρίδες (μόνο το κίτρινο μέρος)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα πάνω από 60% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. κουβερτούρα πάνω από 60% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • ή λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο, πολύ καλά στραγγισμένο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr