Κεϊκ φρούτων με frosting πορτοκαλιού-Ένα απίθανο γλυκό από την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Απίθανο κέικ - δοκιμάστε το για πρωινό με ένα ποτήρι πορτοκαλάδα, είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μετράμε τα τριμμένα καρότα πιέζοντας τα καλά να γεμίσει η κούπα. Ακριβώς έτσι μετράμε και την μαύρη ζάχαρη, πιέζοντας την να γεμίσει καλά η κούπα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά έως ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλλα και το αλάτι. Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και αφαιρούμε τις άσπρες ίνες. Το χοντροκόβουμε στο μπλέντερ. Το προσθέτουμε στα υλικά, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και όλα τα φρούτα και καρότα. Προσθέτουμε τη σόδα και το υπόλοιπο αλεύρι καθώς και τις σταφίδες.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 24 εκατοστών βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 C φούρνο στoν αέρα για 40’. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35’ περίπου έως ότου βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 15’. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr