Στη μάχη του Παγκόσμιου Κυπέλλου... ρίχνεται το Βέλγιο σήμερα κόντρα στην Αλγερία (19:00) – Βραζιλία – Μεξικό για την πρωτιά στις 22:00!

Στην «μάχη» μπαίνουν οι ομάδες του 8ου και τελευταίου ομίλου του Μουντιάλ, όπου αντιμέτωποι θα βρεθούν το Βέλγιο και η Αλγερία.

Στην «μάχη» μπαίνουν οι ομάδες του 8ου και τελευταίου ομίλου του Μουντιάλ, όπου αντιμέτωποι θα βρεθούν το Βέλγιο και η Αλγερία.

http://www.rantsports.com/soccer/files/2014/04/Belgium-National-Team-World-Cup.jpg

Τις καλές εμφανίσεις των προκριματικών αγώνων θέλει να συνεχίσει το Βέλγιο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτουν μια ομάδα με πολύ ταλέντο σε όλες της θέσης, με παίκτες όπως ο Μιραλάς, ο Αζάρ και ο Λουκάκου που μπορούν να «παραβιάσουν» οποιαδήποτε άμυνα.

Η Αλγερία έχει ως χαρακτηριστικό της την σκληροτράχηλη άμυνα της που δυσκολεύει τις αντίπαλες ομάδες, ωστόσο δεν φαίνεται να διαθέτει γραμμή κρούσης που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο Βέλγιο.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο δυο φορές με το Βέλγιο να έχει μια νίκη και μία ισοπαλία.

Το δεύτερο παιχνίδι του 8ου ομίλου φέρνει ως αντιμέτωπους την Ρωσία με την Νότια Κορέα (01:00 ΝΕΡΙΤ),που και οι δύο θα επιδιώξουν την νίκη για να ξεκινήσουν με το «δεξί» στο Μουντιάλ.
Φαινομενικά οι Ρώσοι έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη, καθώς διαθέτουν μια ομάδα που συνδυάζει το ταλέντο με την εμπειρία με παίκτες όπως Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ και Ντενίσοφ αλλά και ένα προπονητή, τον Φάμπιο Καπέλο που είναι ένας «μετρ» των πάγκων σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Βραζιλία – Μεξικό για την πρόκριση και την πρωτιά

Η διοργανώτρια Βραζιλία ανοίγει την Τρίτη την αυλαία και της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Η Σελεσάο αντιμετωπίζει το Μεξικό στις 20:00 στην -χωρητικότητας 60.348 θεατών- «Castelao Arena» της πόλης Φορταλέζα και τον αγώνα θα διευθύνει ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ.Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην πρεμιέρα και αν υπάρξει νικητής στο μεταξύ τους μας, τότε αυτός θα έχει πάρει και το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση και την κατάληψη της πρώτης θέσης.Με βάση την εικόνα που έδειξαν στα πρώτα ματς οι δύο ομάδες, αναμένεται ένας αμφίρροπος αγώνας. Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν προβλήματα στην ανάπτυξη από τα άκρα, στοιχείο που θα πρέπει να βελτιώσουν, αν θέλουν να πάνε μακριά στο Μουντιάλ.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τρόπου παιχνιδιού της «Σελεσάο» είναι πως η μπάλα περνά διαρκώς από τα πόδια του Νεϊμάρ, ενώ λείπει ο παίκτης που θα βοηθήσει τον άσο της Μπαρτσελόνα να γίνει παραγωγικός και δημιουργικός.

Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί παίζουν πολύ από τα άκρα και λιγότερο από τον άξονα, όπου οι Ντος Σάντος και Περάλτα εναλλάσσονται στις θέσεις της επίθεσης, ανοίγοντας διαδρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν 64 χρόνια και συγκεκριμένα από το Μουντιάλ της Σουηδίας, όπου η Βραζιλία συνέτριψε το Μεξικό με 4-0, ενώ, συνολικά στην προϊστορία τους, οι Βραζιλιάνοι μετρούν 22 νίκες, οι Μεξικανοί 10 και έξι αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: 12.Σέζαρ, 6.Μαρσέλο, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίζ, 2.Ντάνι Αλβες, 8.Παουλίνιο, 17.Λουϊς Γκουστάβο, 11.Οσκαρ, 10.Νεϊμάρ, 9.Φρεντ, 7.Χουλκ

ΜΕΞΙΚΟ: 13.Οτσόα, 4.Μάρκες, 2.Ροντρίγκες, 15.Μορένο, 22.Αγκιλάρ, 7.Λαγιούν, 23.Βάσκες, 18.Γουαρδάδο, 6.Ερέρα, 10.Ντος Σάντος, 19.Περάλτα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ