Carrot Cake χωρίς γλουτένη για ένα απολαυτικό πρωινό μας φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης
Συστατικά
Υλικά:
140 γρ. βούτυρο μαλακομένο
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. τριμμένο καρότο
140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα ή κράνμπερι
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
50 γρ. φιστίκια ή καρύδια, ψιλοκομμένα (χτυπημένα στο μπλέντερ ελαφρά)
Για το frosting:
75 γρ. βούτυρο μαλακομένο ή σπορέλαιο
175 γρ. μέλι
3 κ.γ. κανέλα (και λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να
χτυπάμε.
Έπειτα προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα. Χτυπάμε για 2 λεπτά και
αφαιρούμε τον κάδο.
Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και τα φιστίκια (ή καρύδια) και τα
ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα
μας μέσα.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά μέσα στην φόρμα, ξεφορμάρουμε και
αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ξεκουραστεί πάνω σε μία σχάρα.
Για το frosting:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το μέλι και την κανέλα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει.
Αλείφουμε το κέικ μας με το frosting
Στολίζουμε με κανέλα τριμμένη
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr