Ένα συγκλονιστικά νόστιμο ελαφρύ κοτόπουλο με λεμόνι, βότανα και την συνταγή από τον master chef Γιάννη Λουκάκο που κάθε μέρα απογειώνει την γεύση μας

ΓΙΑ 8 ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ




Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Για το πιάτο

8 καλαμάκια κοτόπουλο
400 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά
8 πίτες σχάρας των 90γρ.
Για το καλαμάκι κοτόπουλο σχάρας
1,2 κιλά κοτόπουλο στήθος
5 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. άλμη
70 γρ. μαρινάδα με βότανα
Για τη μαρινάδα με βότανα
250 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. σκόρδο σε σκελίδα
45 γρ. φύλλα μαϊντανού
18 γρ. φύλλα δενδρολίβανου
3 γρ. ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε στο πιάτο τα καλαμάκια μαζί με τις πίτες και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Για το καλαμάκι κοτόπουλο σχάρας
Κόβουμε τα στήθη σε κύβους των 25-30 γρ. περίπου.

Τοποθετούμε το κομμένο κοτόπουλο σ' ένα σκεύος με την άλμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Αποσύρουμε από την άλμη και μαρινάρουμε στη μαρινάδα με τα βότανα.

Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια των 100 γρ., δηλαδή 4 κομμάτια κρέας στο κάθε καλαμάκι.

Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Για τη μαρινάδα με βότανα
Σ' ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr