Μεσογειακό χταπoδάκι στιφάδο με ελιές από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη - Γεύσεις καλοκαιριού, μυρωδιά Ελλάδας!
- Eυχαριστούμε το http://akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
-
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε 2-3 κομμάτια.
-
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.
-
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τις ελιές μέσα, τη δάφνη, το μπούκοβο και το πιπέρι κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί και το χταπόδι.
-
Τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος ελέγχουμε άν το χταπόδι μας έχει βγάλει πολλά υγρά. Άν έχει συμβεί αυτό, τότε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και το χταπόδι μας να μείνει μόνο με τη σαλτσούλα του.
Tip Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, φάβα ή πατάτες ροστί φούρνου.
-
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές
-
15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
-
5 σκελίδες σκόρδο
-
350 γραμμάρια ελιές μαύρες
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-
πιπέρι
-
λίγο μπούκοβο
-
ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr