Daily Telegraph: ''Η Γκάνα στήνει παιχνίδια'' - ''Φωτιά'' και στο Μουντιάλ βάζει η βρετανική εφημερίδα που εμπλέκει υψηλόβαθμα στελέχη της Γκάνας και διεθνείς σε κύκλωμα με στημένους αγώνες!


Η βρετανική εφημερίδα και ο τηλεοπτικός σταθμός «Channel 4», αποκαλύπτουν στοιχεία που προέκυψαν μετά έξι μήνες δημοσιογραφικής έρευνας και εμφανίζουν ποδοσφαιριστές και ανθρώπους από το διοικητικό συμβούλιο των «Μαύρων Αστεριών» να κλείνουν συμφωνίες με το συνδικάτο που διαμορφώνει αποτελέσματα αγώνων, με τα ...φακελάκια για τη συμμετοχή να φτάνουν τις 170.000 δολάρια (περίπου 100.000 βρετανικές λίρες). 



To βίντεο που καίει τον Ενκιτιά και τον Φορσάιθ

Στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα μεταδίδει και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο ο Ομπέντ Ενκιτιά -εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας- μαζί με έναν πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA (Κρίστοφερ Φορσάιθ), διαπραγματεύονται το ...μαγείρεμα αγώνων της εθνικής ομάδας της Γκάνας με δήθεν εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας που δήθεν επιθυμούν να αγοράσουν τα δικαιώματα φιλικών παιχνιδιών της ομάδας.


«Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα», είναι η αποκαλυπτική φράση του ποδοσφαιρικού ατζέντη, Κρίστοφερ Φορσάιθ. «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς», λέει σε άλλο σημείο ο Ομπέντ Ενκιτιά.

Οι αποκαλύψεις της «Daily Telegraph» και του «Channel 4», που γεννούν πληθώρα ερωτημάτων για την απόδοση της Γκάνας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, θορύβησαν τη FIFA που διέταξε έρευνα για το συμβάν και σήμερα αναμένεται να παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

Σε εξέλιξη η έρευνα και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας

Ερευνα διέταξε και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας για τα δύο πρόσωπα που φέρονται να πρωταγωνιστούν στις διαπραγματεύσεις του αποκαλυπτικού βίντεο.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι ουδέποτε η ομοσπονδία μας υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της γκανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Φωτογραφία: REUTERS

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ