Κολοκύθια ψητά με γιαούρτι: ένα δροσερό συνοδευτικό πιάτο ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι μας!

Αφού η εποχή προσφέρει λογής - λογής λαχανικά, γιατί να περιοριζόμαστε;

Αφού η εποχή προσφέρει λογής - λογής λαχανικά, γιατί να περιοριζόμαστε; Ό,τι κάνω με τις μελιτζάνες - συνοδούς το συνηθίζω και με τα νόστιμα κολοκυθάκια, μόνο που εδώ προτιμώ το γιαούρτι, τους ταιριάζει περισσότερο. Γίνονται λιτοί και δροσεροί ακόλουθοι για πολλά φαγητά αλλά και χορταστικός μεζές σε ρόλο πρωταγωνιστή για τις γερές ζέστες. Ακολουθήστε, παρακαλώ, τον τρόπο μου.



της Αμαλίας Λογαρά από το bostanistas.gr

Υλικά

κολοκυθάκια φρέσκα
1 βινεγκρέτ με μουστάρδα, ξύδι και λάδι
αλάτι
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, αλατίστε τα κι αφήστε τα να ιδρώσουν. Ψήστε τα στη σχάρα κι απ’ τις δυο μεριές. Μόλις τα βγάλετε απ’ τη σχάρα, περιχύστε ελαφρώς με τη βινεγκρέτ.

Το γιαούρτι

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
λίγο αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
½ κουταλιά ξύδι
κύμινο (όσο σας αρέσει)



Ανακατέψτε τα υλικά και σερβίρετέ τα με τα ψητά κολοκυθάκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr