Φρουτένιες και λαχταριστές συνταγές και γεύσεις για σπιτικό παγωτό! Ο πειρασμός είναι κρύος!‏

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το παγωτό! Όταν έρχεται καλοκαίρι ξεχνάμε τις δίαιτες και θέλουμε να τρώμε παγωτό κάθε μέρα! Αν και μας αρέσουν όλα τα παγωτά... διαλέξαμε πέντε ιδιαίτερες γεύσεις που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να απολαύσετε, χωρίς πολλές ενοχές, μαζί με τα παιδιά.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα



Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γραμμ ζάχαρη
250 ml γάλα
250 ml κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε μπουκιές. Τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιείτε ξανά. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και καλύπτετε με μεμβράνη.

Πριν σφραγίσετε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζετε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας. Παγώνετε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτετε λίγη-λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε το αδειάζετε στην παγωτομηχανή και θέτετε σε λειτουργία μέχρι το παγωτό να πάρει μορφή παχιάς κρέμας, περίπου 20΄. Μεταφέρετε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρείτε στην κατάψυξη

Συνταγή: mamapeinao.gr

Παγωτό με πράσινο τσάι



Υλικά:

4 μπάλες παγωτό βανίλια
4 κ.γ. πράσινο τσάι σε σκόνη
Λευκή σοκολάτα, τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά, πάρτε ένα μπολ μετρίου μεγέθους και βάλτε μέσα τις μπάλες παγωτού. Αφήστε τις να μαλακώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, αλλά προσέξτε να μην λιώσουν.

Στη συνέχεια, προσθέστε το πράσινο τσάι σε σκόνη, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα συστατικά και να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρώμα.

Αφού γίνει αυτό, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για 90 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά -βγάζετε ανά μισάωρο για να ανακατέψετε ξανά. Τέλος, μοιράστε το παγωτό σε 4 φλυτζάνια, γαρνίρετε με λίγη λευκή σοκολάτα και το παγωτό με πράσινο τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή: cookoo.gr

Παγωτό cheesecake με βύσσινο



Υλικά:

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα τυριού
400 - 500 γρ. παγωτό βανίλια ή παγωτό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
Μαρμελάδα βύσσινο
1 βανιλέτα

Εκτέλεση:

Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίξτε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλέτα και το λιωμένο βούτυρο και ζυμώστε τα καλά. Αυτή θα είναι και η βάση του cheese cake!

Στη συνέχεια, στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι και από πάνω της βάλτε ένα τσέρκι ύψους 6-8 εκ. και διάμετρο 28 εκ. Πάρτε τώρα τη ζύμη της βάσης και τοποθετήστε την μέσα στο τσέρκι.

Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάλτε μερικές μπάλες από το παγωτό και βάλτε τις σε μια λεκάνη. Αφού μαλακώσετε την κρέμα τυριού με τα χέρια, ρίξτε την κι αυτή στη λεκάνη και αφού προσθέσετε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά με μια κουτάλα.

Βάλτε τώρα την κρέμα παγωτού μέσα στο τσέρκι και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση του cheese cake. Τέλος, βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Όταν γίνει αυτό, ρίξτε από πάνω τη μαρμελάδα και το παγωτό cheese cake με βύσσινο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή: cooktime.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr