Μάθετε τα μυστικά για μια πεντανόστιμη αθερίνα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!
Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα και βουτάμε τα ψάρια..
25 Ιουνίου 2014 - 12:00 πμ
Eυχαριστούμε το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Υλικά:
- 1 κιλό αθερίνα
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ταρτάρ
- 100γρ αγγουράκι τουρσί
- 100 γρ. κάπαρη
- 1/2 κρεμμύδι
- 300 γρ μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό απο 1 λεμόνι
Διαδικασία μαγειρέματος:
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα και βουτάμε τα ψάρια..
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για πολύ λίγο χρόνο
Για τη σάλτσα ταρτάρ:
- Βάζουμε στο μούλτι το αγγουράκι, την κάπαρη και το κρεμμύδι.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά μας και αν χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα.
- Αδειάζουμε και στραγγίζουμε καλά το μείγμα σε σουρωτήρι με λεπτές τρύπες (ή σε πετσέτα).
- Tο στερεό αυτό πολτό τον ανακατεύουμε με την μαγιονέζα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr