Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης δημιουργεί: Φωλιές με φρούτα εποχής και κρέμα γιαουρτιου!
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
φύλλο κρούστας κομμένο σε ισσάριθμα τετράγωνα κομμάτια
ζάχαρη άχνη
φραγκοστάφυλλα ή φρούτο τις αρεσκείας μας (ροδάκινα)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια γιαούρτι
βανίλια
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
φραγκοστάφυλλα ή διάφορα φρούτα τις αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200C για να ψήσουμε τις φωλιές μας.
Βουτυρώνουμε μικρές ειδικές φόρμες για τάρτες και μετά πέρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα ένα και ενώνουμε 5 τεμάχια μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στις ειδικές φόρμες και αφήνουμε να προεξέχουν, βουτυρώνοντας πολύ καλά όλα τα φύλλα απο πάνω.
Ψήνουμε για 15 λεπτα περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας, ώσπου να έχουν ένα χρυσαφεί χρώμα.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη την οποία τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Πέρνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο τις αρεσκέιας μας, και μοιράζουμε την γέμιση της κρέμα μας.
Τοποθετούμε τα φρούτα τις αρεσκείας μας και με φραγκοστάφυλλα
Τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και ααν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα.
Έτοιμα να τα σερβίζουμε.
Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης
Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Μέλος της WACS
Επιτροπή ελέγχου στον ΕΟΤ
Pastry Chef IEK ΞΥΝΗ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr