Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Άγκυρας με την παράσταση ''Όνειρα'' του Σαίξπηρ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Άγκυρας τιμάει τον Έλληνα ηθοποιό-σκηνοθέτη Αλέξανδρο Σωτηρίου και την Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου με την πρόσκληση συμμετοχής της παράστασής τους «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Άγκυρας τιμάει τον Έλληνα ηθοποιό-σκηνοθέτη Αλέξανδρο Σωτηρίου και την Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου με την πρόσκληση συμμετοχής της παράστασής τους «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Εξαιρετική τιμή και διάκριση αποτελεί για τον Έλληνα ηθοποιό-σκηνοθέτη Αλέξανδρο Σωτηρίου και την Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου,  η πρόσκληση από το σπουδαίο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Άγκυρας για να παρουσιάσουν την παράστασή τους «Όνειρα. Are We Such Stuff As Dreams Are Made On?», ένα θέαμα βασισμένο σε σκηνές φαντασμάτων και ονείρων του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε μετά από πολύ αυστηρή επιλογή ειδικής επιτροπής, καθότι το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Άγκυρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως. Η επιτροπή επέλεξε την παράσταση "Όνειρα" ανάμεσα σε 122 θεατρικά σχήματα και σε 134 δράσεις, όπου τελικά επιλέχθηκαν μόνο 12 παραστάσεις από όλο τον κόσμο! Το συγκεκριμένο φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και διοργανώνεται από το Ίδρυμα TAKSAV (Social Research Foundation for Culture and Arts) και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 26 Νοεμβρίου 2012.

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου ανέλαβε τα ηνία αυτού του μεγάλου εγχειρήματος των πέντε ηθοποιών, καθώς και την ευθύνη για τη σκηνική σύνθεση και το σχεδιασμό του σκηνικού τόπου. Οι πρόβες για το ανέβασμα αυτής της παράστασης διήρκεσαν έξι μήνες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει προσδοθεί στη μουσική της παράστασης, την οποία ερμηνεύει ζωντανά ο μουσικός Γιώργος Διαμαντόπουλος με κύριο όργανο το theremin. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη θεατρική σεζόν 2011 - 2012 στο γκαράζ του ιδρύματος και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από το κοινό και από τον τύπο, αλλά και τα συγχαρητήρια σπουδαίων καλλιτεχνών του θεάτρου.

Η Ελληνίδα ηθοποιός Εύα Σιμάτου επιστρατεύει τη δεξιοτεχνία της για να ερμηνεύσει όλους τους γυναικείους σαιξπηρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους που εμφανίζονται στην παράσταση, μεταξύ των οποίων: Λαίδη Μακμπέθ, Γερτρούδη, Λαίδη Άννα, Καλπουρνία. Παράλληλα, έχει εκπονήσει τη μετάφραση στα ελληνικά από το πρωτότυπο σαιξπηρικό κείμενο.

Στην παράσταση λαμβάνουν επίσης μέρος οι ηθοποιοί Λάζαρος Βαρτάνης και Χρήστος Τζιώτας ερμηνεύοντας απαιτητικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ ο φωτιστής του θεάματος είναι ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες είναι τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας θεάτρου «Ομάδα Αρένα» που έχει παρουσιάσει αξιόλογες παραστάσεις σε σημαντικά θέατρα της Ελλάδας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που προσκαλούνται από διεθνές φεστιβάλ θεάτρου για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, αφού το 2007 έλαβαν τιμητική πρόσκληση για την παράστασή τους
«Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Αρμενίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr